Wie is FIEKE OFFRINGA?

Mijn naam is Fieke Offringa, ik ben 55 jaar en getrouwd met René Willems. Wij wonen samen met onze honden Jansen en Jelle in het mooie Heino.

Mijn passie voor honden is in mijn jeugd ontstaan. Omdat ik meer over het gedrag van honden wilde weten ben ik in 2006 bij Klaas Wijnberg (de hondenfluisteraar van Ameland) geweest. Hier leerde ik dat er tijd, motivatie en energie nodig is om een harmonieuze relatie op te bouwen met je hond. In zijn Stap-contact-methode vindt de communicatie tussen baas en hond op een natuurlijke manier plaats, voornamelijk door oogcontact en gebaren, in plaats van commando's.

In 2007 ben ik de opleiding voor hondeninstructeur gaan volgen bij Geert de Bolster in België en ben daarna les gaan geven bij een hondenschool in Beerzeveld.
Om het gedrag van honden nog beter te kunnen begrijpen en meer te weten over de oorzaken van gedrag en behandelmethodes ben ik in 2009 de opleiding voor hondengedragstherapeut gaan volgen. Ook bij Geert de Bolster. Ik heb hiervoor mijn diploma behaalt.

In de zomer van 2015 heb ik de opleiding voor BAT (Behaviour Adjustment Training) van Grisha Stewart (USA) gevolgd en ben nu een gecertificeerd BAT-instructeur (CBAT-I).

Jaarlijks volg ik diverse trainingen en workshops om op de hoogte te blijven van de nieuwste ontwikkelingen op hondengebied.