Herplaatsers

Elke herplaatser, of hij nu uit Nederland komt of uit het buitenland heeft tijd nodig om te wennen aan zijn nieuwe thuis.

Het duurt gemiddeld een maand voordat jouw nieuwe hond zijn werkelijk zelf laat zien. Maar voordat je de nieuwe viervoeter écht kent en hij gesetteld is ben je wel één jaar verder.


Iedere hond heeft een eigen persoonlijkheid of hij nu geadopteerd is of niet. Sommige honden kunnen bang zijn of agressie vertonen. Maar wat de oorzaak van hun gedrag ook is, het gaat niet vanzelf over.
De hond heeft vooral tijd nodig om te wennen en moet een gevoel van veiligheid en geborgenheid ervaren. 

De stichting waar ik goede ervaringen mee heb is ACE (Animal Care España. Daar komt mijn hond Jansen ook vandaan.
Twintig jaar geleden ging de Belgische Fabienne Paques in de buurt van Malaga wonen om te genieten van de Spaanse zon. Maar ze kwam honden tegen..... héél véél honden. Allemaal aan hun lot overgelaten. Zij vroeg zich af: ‘Als ik mijn ogen voor dit dierenleed sluit, wie bekommert zich dan nog om deze honden?’ Zij besloot om niet langer weg te kijken.

Nu in 2020 biedt ACE onderdak en zorg aan 650 honden en plaatst rond de 1.000 honden per jaar.
Een adoptie bij ACE kost € 300,-. Dat is inclusief vlucht, paspoort, chip, inentingen, tests op (mogelijke) ziektes, castratie /sterilisatie, huisbezoek en nazorg.