BAT

BAT is de afkorting van Behavior Adjustment Training.
Met deze unieke methode uit de Verenigde Staten, help je jouw hond zijn gedrag te veranderen zodat hij binnen bepaalde grenzen, zijn zelfvertrouwen en sociale vaardigheden kan ontwikkelen.
De methode is vooral geschikt voor honden die agressie, angst of reactief gedrag vertonen naar honden, mensen of gebeurtenissen. 

Tijdens een BAT-sessie krijgt je hond de tijd om op zijn eigen tempo informatie te verzamelen over bijv. een persoon of een hond. De plaats waar je hond staat is op zo'n grote afstand van de prikkel dat het voor je hond prettig genoeg voelt en dat hij rustig kan blijven. Door BAT ervaart je hond dat hij niet hoeft te trekken, niet hoeft te blaffen of piepen en niet hoeft uit te vallen. 
Een verademing als je gewend bent dat je hond bij het minste of geringste 'uit zijn dak gaat'. 

De grote afstand en het gevoel van veiligheid in combinatie met de informatie die de hond verzamelt (kijken naar zijn omgeving) zorgt ervoor dat BAT er verbluffend goed in slaagt om honden te leren dat uitvallen of vluchten niet nodig is.

Het grote verschil met andere methodes is dat bij BAT de emotie van de hond verandert.
Er is dus geen sprake van een (tijdelijke) verandering van gedrag omdat je bijvoorbeeld een ruk aan de lijn geeft of je hond met stem corrigeert. Nee, je begeleidt je hond en begrenst hem daar waar nodig. Je leert te kijken naar de (kleine) stress signalen en zorgt ervoor dat je hond zich veilig blijft voelen en niet hoeft uit te vallen.

Door BAT gaan jij en je hond zich meer ontspannen en kan je in de toekomst met meer vertrouwen je hond begeleiden op jullie dagelijkse wandelingen.

Een privéles BAT duurt 1 uur.
De kosten voor een BAT les zijn € 60,-. De nazorg per telefoon, mail of app is gratis.

Ik ben gecertificeerd BAT-instructeur (CBAT-I) en aangesloten bij de Nederlandse Vereniging van CBAT-I's.